• O TRANSFORMACIONS

    L’elogi de lo efímer · 2021

O TRANSFORMACIONS

La utilització d’un objecte d’us quotidià gastat pel pas del temps com un vehicle que permet enregistrar imatges efímeres ens apropa a la bellesa del uabi-sabi, que consisteix en percebre l’extraordinari en alguna cosa que d’una altra manera podria considerar-se habitual, l’essència de la transfiguració d’allò què és ordinari.

Les continues transformacions que es produeixen en la recerca de la llum provoquen canvis en el espai de treball generant imatges úniques i irrepetibles, un procés de creació que ofereix infinites possibilitats, on els resultats obtinguts apareixen espontàniament al marge d’una intervenció tècnica o conceptual. Tal com passa en la natura, les possibilitats són infinites i el que succeeix en un determinat instant no ho podrem tornar a veure de la mateixa manera, aquest fet ens evoca al “Mono no aware” l’elogi de lo efímer.

]O[ Transformacions és un treball de concepte estètic i espiritual, una aproximació a la teoria del Iin i el Iang, dues forces oposades que s’unifiquen en harmonia. En els temps que ens han tocat viure, la nostra visió personal es limita a veure tot allò que ens envolta en termes absoluts: bo o dolent, veritat o mentida, felicitat o tristesa, hem construït un entramat social on emfatitzem el Iang en gairebé qualsevol escenari.

L’essència d’aquesta obra és transmetre que no hem de veure la vida en termes absoluts, on tot és blanc o tot és negre. Tant a l’ésser humà com a la mateixa vida qualsevol cosa és relativa, tot pot canviar de sobte i la realitat es pot veure de diferents maneres, fent que el Iin i el Iang esdevinguin en un símbol, el de la transformació.

]O[ Transformacions captura l’essència de la bellesa efímera del wabi-sabi i transmet un missatge d’harmonia a través de les transformacions de la llum. És una obra que ens recorda que la vida i la percepció no són absolutes, sinó que estan subjectes a canvis constants, convidant-nos a abraçar la transformació com a símbol de creixement i equilibri.

37

Fotografies

PROJECTES

Translate »